Chelsea 發問時間: 社會與文化語言 · 2 0 年前

英文翻譯選擇題

英文利害的人一起來寫一下吧…

看到翻譯我腿都有點軟

25. All is not gold that glitters.

(A)黃金都會發亮。

(B)所有閃爍發亮的都不是金子。

(C)會閃爍的必定是黃金。

(D)閃爍發亮的未必都是黃金。

26. She has gone three months with child.

(A)她和孩子已經去了三個月。

(B)她帶著孩子失蹤了三個月。

(C)她已經懷孕三個月了。

(D)她和孩子已經死了三個月了。

27. He had a mania for being in the right.

(A)他的右手染上了疾病。

(B)他有自以為是的偏執狂。

(C)他支持右派分子。

(D)他對於右邊有種奇怪的癖好。

28. It suddenly came home to me what he meant by his strange behavior.

(A)他突然回家來很奇怪。

(B)他突然來我家找我,行為舉止異常。

(C)他突然回家告訴我一些奇怪的事情。

(D)我突然領悟他怪異行為的用意。

29. Nothing is as good as it seems beforehand.

(A)事先設想的總是最美好。

(B)沒什麼比新鮮的開頭好。

(C)所有的一切都是朦朦朧朧最好。

(D)預設立場最不好。

30. We didn't admit it (escape) was impossible. To do so would have been to surrender

one of our few hopes.

(A)我們不認為越獄是可能的,我們一點希望也沒有。

(B)我們承認越獄是不可能的,但還是絕不能放棄希望。

(C)如果越獄可能性不大,我們就投降好了。

(D)我們認為越獄不是不可能。如果認為不可能,就等於把我們僅存的一點希望

都放棄了。

31. Like knows like.

(A)喜歡就是喜歡。

(B)有其父必有其子。

(C)英雄識英雄。

(D)一丘之閤。

32.我只瞥那包裹一眼,因此不能猜測裡頭是什麼東西。

(A)I only caught a glimpse of the parcel, so I can't guess what was inside it.

(B)I only looked into the parcel once, so I can't guess what was inside it.

(C)I only beamed at the parcel once, so I can't guess what was inside it.

(D)I only looked at the parcel once, so I can't guess what was inside it.

33. 福克納的小說不可以被翻譯。

(A)Faulkner's novels might not be translated.

(B)Faulkner's novels cannot be translated.

(C)Faulkner's novels are unreadable.

(D)Faulkner's novels are untranslatable.

34. 他由於經濟困難,不能上學。

(A)He could not go to school because of financial difficulty.

(B)He could not go to school because of economic difficulty.

(C)He could not go to school because of the economy.

(D)He could not go to school because of economics.

35. 我們常常忍不住喊叫:「生活可不好過呀。」

(A)We often could not bear it to cry: "Life is not easy."

(B)We often cannot but cry: "Life is not easy."

(C)We often cannot repress the cry: "Life is not easy."

(D)We often could not stop to cry: "Life is not easy."

36. 他認為擁有兩種不同的身分是好玩的。

(A)He thought having two different identities is funny.

(B)He thought to have two different identities amusing.

(C)He thought it amusing to have two different identities.

(D)He thought to have two different identities great fun.

37. 他畢竟是外國人,筷子老是用不好。

(A)After all he is foreigner, he simply cannot use chopsticks well.

(B)After all he is foreigner; he simply cannot use chopsticks well.

(C)After all he is a foreigner, he simply cannot use chopsticks well.

(D)After all he is a foreigner; he simply cannot use chopsticks well.

38. 你自惹這麼多麻煩,真愚蠢。

(A)It is foolish for you to take so much trouble.

(B)It is foolish of you to take so much trouble.

(C)It is stupid that you cause so much trouble.

(D)It is stupid that you solve so much trouble.

39. 我不是來這裡讓人家嘲笑的。

(A)I come here not to be laughed.

(B)I come here not to be laughed at.

(C)I do not come here to be laughed.

(D)I do not come here to be laughed at.

40. 書讀愈多愈好。

(A)We cannot read too many books.

(B)Books are read the more the better.

(C)There is no stopping of reading.

(D)The more the readers, the better the books.

3 個解答

評分
  • 2 0 年前
    最佳解答

    25.D

    26.C

    27.B

    28.D

    29.A

    30.D

    31.C

    32.C

    33.B

    34.A

    35.C

    36.C

    37.D

    38.B

    39.D

    40.B

    2005-07-05 22:40:46 補充:

    不好意思。。我改了32-40都修改了。。好像是我抄錯答案>”<

    參考資料: 我從澳洲回來的同學 北1女數理資優班 但是31 32 36是我解的
  • 2 0 年前

    請問一下第三十七題的A、B有啥不同;C、D有啥不同?...看來看去..選項都一樣呀..是否我眼睛花了,還是你差錯題目?

    2005-07-10 20:46:54 補充:

    抱歉..是我想要睡覺..眼花了><...

  • 2 0 年前

    你好像多一題耶…

    41…

    2005-07-10 14:36:28 補充:

    37. 他畢竟是外國人,筷子老是用不好。

    (A)After all he is foreigner, he simply cannot use chopsticks well.

    (B)After all he is foreigner; he simply cannot use chopsticks well.

    一個用的是分號(;)

    一個用的是逗號(,)

還有問題?馬上發問,尋求解答。