匿名使用者
匿名使用者 發問時間: 社會與文化語言 · 1 0 年前

英文社會學,請幫忙一下(二十點)

The concept describing normlessness or lack of attachment to others is

called:

a) Anomie

b) Immorality

c) Fidelity decline

d) Suicidal precursors

e) Xenophobia

*. If we say that good grades are a strong reason why NIU students get good

jobs when applying to corporations, the INDEPENDENT VARIABLE is:

is:

a) Good grades

b) NIU students

c) Good jobs

d) Corporate hiring

e) Could be either c) or d)

*. According to our text and lecture, the process in biological

organisms that is self-correcting is known as:

a) System regeneration

b) Homeostasis

c) Adaptation

d) Goal attainment

e) All of the above to some extent

*. A small group characterized by intimate,

face-to-face association and cooperation is a:

a) Peer group

b) Latent group

c) Primary group

d) Secondary group

e) Manifest group

*. In Chapter 5 (social structure/interaction), we learned that some

roles require others roles. For example: Students/teachers; police/crooks.

This is called:

a) An ascribed role

b) A complementary role

c) A dialectical deductive role

d) A primary role

e) A Danish Role

*. The "biotic metaphor" is associated with

a) Marx

b) Durkheim/functionalism

c) Conflict theory

d) Weber/verstehen

e) Could be any of the above

*. Which of the following IS NOT a characteristic of bureaucracy?

a) Universalistic rules

b) Informality

c) Centralization

d) Impersonality

e) Hierarchy of authority

*. Which of the following, according to lecture and text, IS NOT

an example of culture?

a) Pornographic movies

b) Religion

c) Language

d) Cooking marshmallows

e) All of the above are examples

*. The Sapir-Whorf hypothesis holds that:

a) Thought comes before language

b) Language is images, not words

c) Language comes before thought

d) Language is harmful if not learned well

e) Language is NOT necessary for learning

*. Which of the following

.us IS NOT,

according to lecture, an example of ASCRIBED STATUS?

a) Your race

b) Your sex

c) Your profession

d) Your height

e) All of the above are examples of ascribed status

*. Which of the following requires RESOCIALIZATION?

a) Going away to college from highschool

b) Marriage

c) Parenthood

d) Flunking out of school

e) All of the above to some extent

*. A group that you use as a model for your own behavior is a

a) Primary group

b) Reference group

c) Secondary group

d) In-group

e) Ethnic group

*. Current Events: The Speaker of the US House of Representatives is:

a) Judge William Rehnquist

b) Dennis Hastert

c) Richard Cheney

d) Bob Dole

e) Newt Gingrich

*. Max Weber said that a set of characteristics that typify something

and serves as a standard for comparing similar things is called:

a) An ideal type

b) A biotic metaphor

c) An independent variable

d) A symbiotic type

e) The sociological imagination

*. The instructor used the example of his DeKalb residence in a "mixed

neighborhood" on the corner of Lincoln and 11th street to illustrate:

a) Culture conflict theory

b) Where people should be careful when they speed or drink and drive

c) Demographic changes in a small town

d) Sexism and gender oppression

e) How deviance differs among college professors

*. According to text and lecture, the process of introducing an

idea or object that is new into a culture (such as electrified music) is:

a) Innovation

b) Diffusion

c) Cultural assimilation

d) Role change

e) Cultural relativism

*.

The spread of rock music from the U.S. to Russia and China is an example

of:

a) Cultural invention

b) Multiculturalism

c) Cultural innovation

d) Cultural confusion

e) Cultural diffusion

*. According to Freud (chapter 4/socialization), the component of

persnality that includes all of our basic biological drives and demands

that demand immediate gratification is called:

a) The ego

b) The Super-ego

c) The primate core

d) The Id

e) The Alter-ego

*. You can't get a job, can't get into school, and your life is the pits.

So, you start doing drugs and drinking. In Merton's anomie theory, this

is an example of:

a) Innovation

b) Retreatism

c) Conformity

d) Rebellian

e) Ritualism

*. If I violate the official rules and policies of NIU by not giving a

final exam because I think that the class would learn more without one, this is

an example of:

a) Substantive rationality

b) Formal rationality

c) Subjective irrationality

d) Deviant rationality

e) Informal rationality

*.

Which of the following IS NOT a characteristic of conflict

theory?

a) Society at every moment is subject to change

b) Every society experiences social conflicts at every moment

c) Every element in a society contributes to change

d) Every society rests upon constraint of some members by others

e) Societies in conflict seek stability and harmony

*.

The view that people may engage in "deviant/delinquent" acts when

they don't have access to legitimate means to achieve socially

accepted goals is associated with which theorist?

a) Merton

b) Marx

c) Thomas

d) Sutherland

e) The Chicago School

*.

According to Matza's theory of neutralization, somebody who

smacks somebody else upside the head with a baseball bat, and then

claims the person deserved it because they were a jerk, is

engaging in:

a) Denial of responsibility

b) Denial of injury

c) Denial of a victim

d) Appeal to higher authority or values

e) Appeal to the understanding of the condemners

*. Which of the following is NOT a variable associated with

Sutherland's theory of differential association?

a) Duration

b) Importance

c) Frequency

d) Intensity (proximity)

e) Visibility

*. The view that there were fewer car thiefs in 1900 because

there were fewer cars to steal would be most closely associated

with:

a) Differential Association theory

b) Differential Opportunity theory

c) Anomie theory

d) Differential Oppression theory

e) Drift theory

*.

Anomie means

a) Immorality

b) Normlessness

c) "weak will"

d) Suicidal tendencies

e) Feeling self-important

*. To test the boundaries of social norms, you eat spagetti with your

fingers in a high-class restaurant to see the reaction. This is an

example of:

a) Normative discontinuity

b) A breaching experiment

c) Class conflict

d) The "last straw" thesis

e) Pastalogical incontenency

*. Which of the following individuals is NOT an example of charismatic

authority?

a) James Jones

b) Jesse Jackson

c) George Bush

d) Martin Luther King

e) All are examples of charismatic authority

*. According to lecture and text (Chapter 3), which of the following IS NOT

a rite of passage?

a) Final exams

b) fraternity initations

c) Bar Mitzvahs

d) Cheating on exams

e) All of the above are examples

*. Which of the following IS NOT an example of ANTICIPATORY SOCIALIZATION?

a) Playing house

b) Playing cowboys and indians

c) Cheering at baseball games

d) Playing with dolls

e) Playing little league baseball

*. Which of the following is considered a NATURAL SCIENCE?

a) Sociology

b) Natural history

c) Astronomy

d) Economics

e) political science

*. During the Second World War, Christians living in Nazi Germany had to

ween trying to protect Jewish friends by NOT

turning them in to the authorities as instructed. This is an example of:

a) Role ambiguity

b) Culture conflict

c) Role conflict

d) Dysfunctional prerequisites

e) Culture shock

*. Socialization ends

a) At about 65

b) In childhood

c) During adolescence

d) After college

e) None of the above

*. The first person to be chair of a sociology department in the U.S.

was at the University of chicago. It was:

a) Emile Durkheim

b) Robert Park

c) Robert Merton

d) Robin Roberts

e) "Dread Pirate" Roberts

*.

The process in biological organisms that is self-correcting (associated

with functionalism) is known as:

a) system maintenance

b) Homeostasis

c) Adaptation

d) Goal attainment

e) All of the above to some extent

*. What makes a THEORY different from an OPINION is that:

a) Theories are supported by public opinion

b) Theories are testable

c) Theories are true, opinions are not

d) All of the above are differences

e) There are no significant differences

*. Which of the following IS NOT characteristic of a science? They are:

(see handout)

a) Systematic

b) Verifiable

c) Replicable

d) Observable

e) All of the above to some extent

*. The concept of THE LOOKING GLASS SELF is associated with:

a) George Herbert Mead

b) Erving Goffman

c) Sigmund Freud

d) Carol Gilligan

e) Charles Cooley

*. An male instructor runs into a female student from his class at a party,

and they flirt.

The student now wonders if she should address him by his

title or by his first name. This is an example of:

a) Role ambivalence

b) Role conflict

c) Role Strain

d) Role Ambiguity

e) Role Reversal

*. A cultural item, such as a song, saying, or other artifact, that serves

as a "cultural replicator" (ie, reproduces culture) in much the same way

as DNA is called:

a) Cultural DNA

b) A meme

c) A cultural membrane

d) A memetic symbol

e) A MOMA driver

請告訴我正確且非常確定的答案,二十點就給你了

有人給了我答案不知道正不正確

1(e). 2(e). 3(c). 4(a). 5(b). 6(a). 7(b). 8(d). 9(c). 10(e). 11(e). 12(b). 13(a). 14(d). 15(a) 16(c). 17(e). 18(a). 19(b). 20(d). 21(e). 22(a). 23(d). 24(e). 25(b). 26(b). 27b. 28e. 29d. 30d. 31b. 32b. 33e. 34b. 35c. 36e. 37c. 38c. 39b. 40b.

1 個解答

評分
  • 匿名使用者
    1 0 年前
    最佳解答

    1. The concept describing normlessness or lack of attachment to others is called (a) anomie.lace of attachment to others → anomie < 失落感 >2. If we say that good grades are a strong reason why NIU students get good jobs when applying to corporations, the INDEPENDENT VARIABLE is (a) good grade.independent variable < 自變數 > 這裡是 good grades,而隨著分數高低所得的不同工作叫做 dependable varialbe  < 因變數 >。3. According to our text and lecture, the process in biological organisms that is self-correcting is known as (c) adaptation. self-correcting process → adaptation < 適應作用 >4. A small group characterized by intimate, face-to-face association and cooperation is a (a) peer group. intimate, face-to-face association and cooperation → peer group < 同儕團體 >5. In Chapter 5 (social structure/interaction), we learned that some roles require others roles. For example: students/teachers; police/crooks. This is called (b) a complementary role. students/teachers; police/crooks → 互相依存,所以是 complementary role < 互補角色 >其他數題,不再贅述,直接將答案列述如下:6. (b) http://venus.soci.niu.edu/~jthomas/class/170/Lectu... (b)8. (e)9. (c) http://www.psybox.com/web_dictionary/Sapir.htm10. (d)11. (e)12. (b)13. (b)14. (a)15. (a) 只能猜測。這一題應是出題者以上課時所談之自身經驗為考題。 16. (b) 還不到(c)的程度17. (e)18. (c)19. (b)20. (c)

還有問題?馬上發問,尋求解答。