rikau 發問時間: 社會與文化語言 · 1 0 年前

中翻英<第二幕和第三幕>~英文話劇翻譯

全部的翻譯我希望能由一位高手全程翻譯~我會將點數全部給他的~當然更希望能翻的好~我分兩次PO出文章

《第二幕》

公主:嗚嗚………

國王:唉唷唷~~瞧那是誰在哭泣,不就是我的寶貝小公主嗎?

公主:父王…

國王:怎麼啦?是不是誰欺負我的寶貝呢,快告訴父王。

公主:父~~~~~~~~~~~王~~~~~~~~~~~~

國王:妖怪!快把我女兒吐出來!

公主:……父………王!!我討厭你。

國王:喔!小寶貝兒,真的是妳!?所以,你怎麼..怎麼……去整形了呢?而且…而且還失敗了,哈哈哈……

公主:親愛的父王,是你的第38位老婆,也就是我的小媽,原來她是位巫婆!

公主:慈祥的父王,她騙我說,這個蘋果可以使人得到真愛,可我的臉卻變得像是一塊發霉且仍持續發酵的麵包!哇嗚嗚嗚嗚嗚……

國王:這真是太荒繆!太可惡了!

國王:嘿!等等,親愛的,瞧瞧我發現什麼了。喔!是一張紙條!

公主:喔!親愛的父王,我該怎麼辦?

國王:不要擔心,寶貝,我將會幫你破除魔咒的!

《第三幕》

三人齊說:參見國王陛下!

國王:嗯…正如我信上所言,你們三人萬般榮幸地被選中,將成為我未來的女婿。好吧!我必須由你們其中挑選出一位與我的公主結婚,並能睿智領導這個王國的優秀人才。現在盡可能地展現你們的優點讓我瞧瞧。

大將軍:明智的王,您也知道我的優點需在戰場上才能展現出來,不如讓我們三人當場決鬥,優勝者理所當然是成為駙馬不二人選。

國王:好主意!那就這麼做吧!

大將軍:拔出你的劍吧!你這不堪一擊的公爵,看我如何刺穿你的心臟!

醜公爵:廢話少說,來吧!

大將軍滾完立即坐正:唉唷喂呀………我輸了!

國王:侍衛!把大將軍拖出去斬了。身為一國大將,居然這麼輕易地敗給眼前的敵人,真是一國之恥啊!

大將軍:陛下饒命啊!陛下饒命啊!………

帥王子:親愛的王,容我失禮的提議,我認為以比劍的方式來決定實為兒戲。

醜公爵:仁慈的王啊,畢竟婚姻是一生一世,何不讓公主殿下親自選擇她喜歡的丈夫呢。

國王:我的小甜心,大膽的挑選吧!妳可知道這二位的其中之一,將成為妳一生一世的伴侶,且為妳破除咒語,所以,妳只管選擇喜歡的男人。

公主:優雅的公爵啊,請讓我看看您的臉。

醜公爵:嗚嗚嗚…...嚇死人了、嚇死人家了....

帥王子:乖…乖,不要哭後……

國王:公爵!你好大的膽子。侍衛!將公爵捉去邊疆充軍,財產充公!

醜公爵:我仁慈的王,請您原諒我!原諒我………

公主:嗚……父王,連這麼醜陋的男人也嫌棄我,我註定一輩子當醜妞了…

國王:唉唷!寶貝啊!你瞧瞧那兒還有一名年輕英俊的王子呢!他就是你未來的丈夫了。

女人們:Go away!you’re a stupid idiot!

女人們:Leave my way!

女人們:Let me go!

女人們:王子殿下,您在那兒?王子殿下?

女人們:快看,我的王子殿下在那兒!

女人們:Darling…My sweet…Honey…

國王:妳妳…妳們是哪來的大膽愚婦!?

女人們:喔!親愛的國王陛下,我們是王子的妻子,您若是選定他為這個國家的未來國王,那我們理應是這個國家身分地位尊貴的美麗皇妃。

【閉幕】

已更新項目:

希望大家在幫忙翻譯時~不要用翻譯軟體~我是比較需要口語一點的講法就可以了~因為中文文章是比較有點文謅謅的~所以意思接近就可以了~謝謝大家...

2 個已更新項目:

2 個解答

評分
  • 1 0 年前
    最佳解答

《第二幕》《 second act 》

公主:嗚嗚………

Princess: wu wu ………

國王:唉唷唷~~瞧那是誰在哭泣,不就是我的寶貝小公主嗎?

King: Ai yoyo~~look who is weeping, isn't my treasure little princess?

公主:父王…

Princess: Father …

國王:怎麼啦?是不是誰欺負我的寶貝呢,快告訴父王。

King: What happen? Who has bully my baby, quick tell me.

公主:父~~~~~~~~~~~王~~~~~~~~~~~~

Princess:Father~~~~~~~~~~~

國王:妖怪!快把我女兒吐出來!

King: Devil! Quikly split out my daughter!

公主:……父………王!!我討厭你。

Princess:……Father ………!!I dislike you.

國王:喔!小寶貝兒,真的是妳!?所以,你怎麼..怎麼……去整形了呢?而且…而且還失敗了,哈哈哈……

King: Oh! My little darling it is really you!? So, why? why you have ……when to orthopedics? And …it was a failure, ha ha ha ……

公主:親愛的父王,是你的第38位老婆,也就是我的小媽,原來她是位巫婆!

Princess: Dear father it is your 38th wife, my step-mama and she is actually a witch!

公主:慈祥的父王,她騙我說,這個蘋果可以使人得到真愛,可我的臉卻變得像是一塊發霉且仍持續發酵的麵包!哇嗚嗚嗚嗚嗚……

Princess: Kind father, she cheated on me. She told me that this apple could bring true love but my face look like mouldy bread a it is continue to mould! Wa Wu Wu Wu Wu……

國王:這真是太荒繆!太可惡了!

King: This is really ridiculous! Damned it!

國王:嘿!等等,親愛的,瞧瞧我發現什麼了。喔!是一張紙條!

King: Hey! Wait a minute my dear, look I what I have found? Oh! Is a piece of note!

公主:喔!親愛的父王,我該怎麼辦?

Princess: Oh! Dear father, what should I do?

國王:不要擔心,寶貝,我將會幫你破除魔咒的!

King: Don't worry my baby I will help you to get rid of evil curse!

2007-04-21 07:31:47 補充:

《第三幕》《third act 》

三人齊說:參見國王陛下!

Three people say together: Good day my majesty!

2007-04-21 07:32:35 補充:

King: Hm …just I have said in my letter, you three have the honour to be selected from million of people and will be my son-in-law. All right! I have to choose one person among 3 of you to get married with my princess.

2007-04-21 07:32:56 補充:

The person must have the ability and wise to lead this Kingdom. Now display your advantage and ability to me.

2007-04-21 07:33:16 補充:

The General: Wise king, as you know my advantage is on the battle ground why not let 3 of us have a fight and who win will be husband of princess.

2007-04-21 07:33:40 補充:

國王:好主意!那就這麼做吧!

King: Good idea! Let do it that way!

2007-04-21 07:34:00 補充:

大將軍:拔出你的劍吧!你這不堪一擊的公爵,看我如何刺穿你的心臟!

The General: Pull out your sword! You defenceless duke, see how I could pierce through your heart!

2007-04-21 07:34:13 補充:

醜公爵:廢話少說,來吧!

Ugly duke: Say no more, come an attract me!

2007-04-21 07:34:32 補充:

大將軍滾完立即坐正:唉唷喂呀………我輸了!

The General rolls and immediately sit upright: Ai yo ………I lost!

2007-04-21 07:34:48 補充:

King: Bodyguard! Drag the General out and execute him. Being a country great commander how can you easily lose to your enemy, it is really disgrace to our country!

2007-04-21 07:35:02 補充:

大將軍:陛下饒命啊!陛下饒命啊!………

The General: Your majesty please don’t kill me! Your majesty please don’t kill me!..........

2007-04-21 07:35:17 補充:

帥王子:親愛的王,容我失禮的提議,我認為以比劍的方式來決定實為兒戲

Handsome prince: Dear king, permit my disrespectful proposal. I think the fencing method is more like a child's play.

2007-04-21 07:35:32 補充:

醜公爵:仁慈的王啊,畢竟婚姻是一生一世,何不讓公主殿下親自選擇她喜歡的丈夫呢。

Ugly duke: My kindness king, after all marriage is life time decision, why not let the princess choose her own husband.

2007-04-21 07:35:46 補充:

King: My little sweet heart, use your gut and make the selection! Do you know that one of these two men will be your life time partner and will get rid of your voodoo. Therefore just pick the man you like.

2007-04-21 07:36:10 補充:

公主:優雅的公爵啊,請讓我看看您的臉。

Princess: Graceful duke, please let me see your face.

醜公爵:嗚嗚嗚…...嚇死人了、嚇死人家了....

Ugly duke: Wu Wu Wu …...it was so frightening, I have almost frighten to death....

2007-04-21 07:36:24 補充:

帥王子:乖…乖,不要哭後……

Handsome prince: be nice …be nice, please don't cry ho ……

國王:公爵!你好大的膽子。侍衛!將公爵捉去邊疆充軍,財產充公!

King: Duke!You have a big courage. Bodyguard! Exile the duke to the desert and confiscate his property!

2007-04-21 07:36:43 補充:

醜公爵:我仁慈的王,請您原諒我!原諒我………

Ugly duke: My kindness king, please forgive me !Forgive me ………

公主:嗚……父王,連這麼醜陋的男人也嫌棄我,我註定一輩子當醜妞了…

Princess: Wu ……father, even the ugly man also abandons me, I destined a lifetime to be an ugly girl …

2007-04-21 07:36:59 補充:

國王:唉唷!寶貝啊!你瞧瞧那兒還有一名年輕英俊的王子呢!他就是你未來的丈夫了。

King: Ai yo! My baby! Does your see there is a young and handsome prince over there! He will be your future husband.

女人們:Go away!you’re a stupid idiot!

2007-04-21 07:37:20 補充:

女人們:Leave my way!

女人們:Let me go!

女人們:王子殿下,您在那兒?王子殿下?

The womans: Prince's your highness, where are you? Prince's your highness?

女人們:快看,我的王子殿下在那兒!

The womans: Quick look, my prince's is over there!

女人們:Darling…My sweet…Honey…

國王:妳妳…妳們是哪來的大膽愚婦!?

King: You you …you stupid ladies where have you come from!?

2007-04-21 07:37:41 補充:

女人們:喔!親愛的國王陛下,我們是王子的妻子,您若是選定他為這個國家的未來國王,那我們理應是這個國家身分地位尊貴的美麗皇妃。

The womans: Yo! Dear majesty, we are the princes' wife, if you select him as the future king this nation then we should be the beautiful imperial concubine.

【閉幕】

【The end】

• 登入以對解答發表意見
  • 匿名使用者
    5 年前

到下面的網址看看吧

▶▶http://qoozoo09260.pixnet.net/blog

• 登入以對解答發表意見
還有問題?馬上發問,尋求解答。