匿名使用者
匿名使用者 發問時間: 社會與文化語言 · 7 年前

文法和字彙題求解(1)

1. You should not__ the food before the guestscame. a). serve b). have served c). have beenserving d). have been served 只需解釋選項a和b

2. It'sbeginning to get dark; the street lights __ on in a few minutes.

a).should get b). will get c). would getd). will have got 3. The child did not know that it was a pieceof gold, for she __one before.a). has never seen b). never saw c). hadnever seen d). had never been seeing 4. I __several long trips with my mother when I was a little girl.a). had taken b). have taken c). took d).had been taking 5. If only the rain ___.a). stopped b). would have stopped c).would stop d). will have stopped If only the rain ___. a). stopped b). would have stopped c).would stop d). will have stopped 6. Jim and Ruth aren't speaking; they hada serious __.a). chore b). raid c). squabble d).concussions 7. Usually such a fine young man, Stephensurprised us with those ___ remarks.a). staid b). weird c). unseemly d).excruciating 8. Barbara is short and fat; her sister,Gill, in contrast, is long and __.a). likely b). lanky c). endearing d).foremost 9. I don't mind dry and hot weathers, butI can't stand__ weathers.a). boisterous b). worrisome c). sultry d).outlandish 10. Sensing the coming of danger, all birdsperching on the tree __away.a). sauntered b). fluttered c). falteredd). aroused

3 個解答

評分
  • 7 年前
    最佳解答

    1. You should not__ the food before the guests came. a). serve b). have served c). have been serving d). have been served 只需解釋選項a和b

    a: should (not) + 原形動詞,通常是事情還沒發生前,給予告誡說"你應(不應)該..."

    b: should have been: 表示過去應該要,換句話說,事情已過過去了,事情也做了,回不去了,這有點事後諸葛

    看到before那句動詞came,可以知道是過去式,選b

    2. It's beginning to get dark; the street lights __ on in a few minutes.

    a).should get b). will get c). would getd). will have got

    in a few minutes幾分鐘後,未來,故b3. The child did not know that it was a piece of gold, for she __one before.a). has never seen b). never saw c). had never seen d). had never been seeing

    看到動詞did not為過去式------過去分詞(had never seen)------過去式(did not know)----現在----未來------>for解釋成"因為", 之前沒看過,所以孩子不知道黃金是什麼.選c

    4. I __several long trips with my mother when I was a little girl.a). had taken b). have taken c). took d).had been taking

    when I was a little girl.已經標示出時間點在過去,故選a

    5. If only the rain ___.a). stopped b). would have stopped c).would stop d). will have stopped

    a: 語現在事實相反,動詞pt,對對看上面時間軸,現在往前推一格就是v的時態

    b:與過去事實相反,動詞would have pp

    If only the rain ___. a). stopped b). would have stopped c).would stop d). will have stopped

    同上。

    6. Jim and Ruth aren't speaking; they had a serious __.a). chore b). raid突襲 c).squabble 口角d).concussions腦震盪 7. Usually such a fine young man, Stephen surprised us with those ___ remarks.a). staid b). weird c). unseemly不得體 d). excruciating 8. Barbara is short and fat; her sister,Gill, in contrast, is long and __.a). likely b). lanky瘦長 c). endearing d).foremost 9. I don't mind dry and hot weathers, butI can't stand__ weathers.a). boisterous b). worrisome c). sultry悶熱 d).outlandish 10. Sensing the coming of danger, all birds perching on the tree __away.a). sauntered b). fluttered 飛走c). faltered d). aroused

    2013-06-12 08:42:05 補充:

    別拆我的台啦,

    解釋這些文法我頭快痛死

    • Commenter avatar登入以對解答發表意見
  • 7 年前

    Jailbait 的答案很不錯,就補充幾點……

    1. c 也 OK

    2. 沒有合適的答案, "get" 不行,要用 "be" 才對。

    3. OK

    4. c 也 OK

    5. c 也 OK

    6. - 10. 都 OK

    Jailbait 啥意思………………………………

    • Commenter avatar登入以對解答發表意見
  • 7 年前

    The vocabulary might have the following as answers:-

    (1)a

    (2)b

    (3)c

    (4)a

    (5)c

    (6)c

    (7)c

    (8)b

    (9)c

    (10)b

    • Commenter avatar登入以對解答發表意見
還有問題?馬上發問,尋求解答。